vlaamse bridge liga

Opleiding Wedstrijdleiders

 

Een degelijk opgeleide arbiter is een absolute noodzaak in elke bridgeclub.

Daarom organiseert de VBL elk jaar afwisselend een cursus clubtornooileider en een voortgezette opleiding tot wedstrijdleider.

 

Opleiding Wedstrijdleider 2024

Na de cyclus CTL van 2023 organiseert de Commissie Wedstrijdleiders van de VBL in 2024 een opleiding tot Wedstrijdleider (WL). Elke sport heeft degelijk gevormde wedstrijdleiders nodig, die grotere tornooien en competitiewedstrijden kunnen leiden. De WL heeft een grondigere kennis van de reglementen en is ook bevoegd om ethische kwesties te behandelen.

Voorwaarden: Om de opleiding tot WL te mogen volgen, moeten de kandidaten het diploma van Club Tornooi Leider (CTL) bezitten.

Alles over de opleiding WL 2024 vind je hier

Schrijf je in

De nieuwe lichting clubtornooileiders (CTL) is gediplomeerd!

In het voorjaar van 2023 organiseerde de Commissie Wedstrijdleiders van de VBL een opleiding CTL. Die opleiding is sinds kort gesplitst in een module arbitrage (CA) en een module organisatie (CO).

Onder de vaardige leiding van Tom Cornelis, Dirk Logghe en Martijn Verstraelen verdiepten 22 leergierigen zich in arbitrage en 29 in organisatie. Op 23 september was het dan zover: examen!

In het examen van arbitrage slaagden Tom Christiaens, Els Clarysse, Peter Lasat, Koen Van Betten, Guido Vandebeek en Leentje Verleyen. In het examen van organisatie slaagden Tom Christiaens, Els Clarysse, Peter Lasat, Piet Nys, Manu Persoons, Koen Van Betten, Georges Van Nieuwenborgh, Guido Vandebeek, Leentje Verleyen en Mark Verstuyft.

Wie in beide examens slaagde, kreeg het diploma van Clubtornooileider (CTL): Tom Christiaens, Els Clarysse, Peter Lasat, Koen Van Betten, Guido Vandebeek, Leentje Verleyen en Mark Verstuyft (die eerder al in het deel arbitrage slaagde). Zij kunnen in de toekomst ook deelnemen aan de opleiding Wedstrijdleider (zie Vlaamse Bridge Liga | opleiding-wedstrijdleiders (vbl.be))

Proficiat aan allen en bedankt aan de docenten.

Vlaamse Bridge Liga VZW (VBL)
Spanning. Ontspanning. Plezier. Vrienden. Passieā€¦ Bridge.
Contact

Vlaams Bridgehuis
1ste verdieping
Schotensestw 432
2100 Deurne

03 369 25 27

Rekening
IBAN BE12 7370 5551 8092
BIC KREDBEBB

Ondernemingsnr.: 0417.758.412