vlaamse bridge liga

BridgeKontakt - de digitale nieuwsbrief van de VBL

Nu maandelijks in uw mailbox

De redactie streeft naar een mix tussen artikels, interactieve opgaves, anekdotes en varia zowel voor beginners als gevorderden.

Een opmerking/vraag?  Contacteer ons op: info@vbl.be

Niet ontvangen? Schrijf je onderaan in voor onze digitale nieuwsbrief 

De BK-quiz

Doe mee aan de quiz.

Deadline: 1 juni

De BK-quiz kan ook wel de moeilijkste bridgequiz van Vlaanderen genoemd worden. Elke maand worden de pittigste vragen bijeen gezocht. Een maximum score is zeldzaam en met 3 juiste vragen op 5 wordt er al flink boven het gemiddelde gescoord. Toch mag dit niet ontmoedigen want de moeilijkheidsgraad telt immers voor elke deelnemer en zorgt ervoor dat de quiz een echte uitdaging vormt.

Soms komen de vragen uit een echt bridge-event, zoals Flanders Pairs of het Europees kampioenschap.

Na de quizzen van 2023 ziet de ladderstand er als volgt uit.

Proficiat aan Tom Wauters, Carlo Vandenbussche, Bart Rynders en Patrick Finault die op de eerste 4 plaatsen eindigen. Zij mogen een prijs van de VBL bridgeboetiek thuis verwachten en beginnen terug onderaan de ladder.

Wie de ladderstand aanvoert na de quizzen van 2024 krijgt de volgende prijs en begint vervolgens onderaan. 

Zie hiernaast voor de huidige ladder-stand. Alle behaalde punten blijven tellen, behalve de punten van degenen die in de prijzen gevallen zijn. Die beginnen terug vanonder. Zo kan Iedereen een prijs winnen, meedoen is de boodschap.

Ladderstand

           Ladderstand


Funbridge tornooi

Elke week gaat het BridgeKontakt-tornooi op Funbridge door.

Je kan er zelfs diamonds, de virtuele Funbridge munt mee winnen!

Van maandag tot zaterdag heb je de tijd om 15 spellen te spelen op Funbridge.

In elke BridgeKontakt wordt één spel uit de tornooien van voorbije maand geanalyseerd.

Er zijn ook Belgische Bond tornooien van 20 spellen op Funbridge :

- Weektornooi is van woensdagochtend tot vrijdagnacht

- Weekendtornooi is van zaterdagochtend tot maandagnacht

Bid 72 biedwedstrijd

Elke maand gaat er een biedwedstrijd op de app Bid72 door.

Je kan gratis meedoen en biedt dan 5 spellen uit met je partner. Vervolgens krijg je een score en elke week krijg je een overzicht waarbij je je bieding kan vergelijken met het demonstratiepaar.

Om de 2  BridgeKontakt nummers, staan er de interessantste spellen van de biedwedstrijd beschreven.In memoriam Harry Kuppers

Tijdens het laatste weekend van februari 2022 is Harry Kuppers (geboren 06/06/1950) overleden, totaal onverwacht, maar op een manier zoals we hem als persoon altijd hebben gekend: rustig, kalm en sereen  …

Harry was een bekende bridger in de omgeving van Mechelen : samen met zijn vrouw Jenny waren zij regelmatig aanwezig op de drives georganiseerd door Zevenbergen, Lier, Keerbergen, Zennebridge en nog andere clubs …
Zij die Harry en Jenny aan de bridgetafel hebben ontmoet, weten dat de woorden “rustig, kalm en sereen”   bij Harry echt van toepassing zijn, maar we apprecieerden Harry ook voor zijn  loyaliteit, zijn openheid en zijn directe stijl  in de omgang met anderen; daarnaast waren ook zijn inzet en zijn streven naar een gedegen eindresultaat typisch voor Harry.

Misschien kennen velen onder ons  Harry niet persoonlijk, maar toch is Harry een bekende voor elke Vlaamse bridger want Harry zorgde iedere maand weer opnieuw voor een nieuwe editie van BridgeKontakt. Hij deed dat weliswaar niet alleen, maar hij was wel de centrale figuur op de redactie: als wij BridgeKontakt vandaag appreciëren voor zijn diversiteit naar vorm en inhoud, dan is dat grotendeels dank zij de inspanningen van Harry.
Niet iedereen is zich bewust van de uren tijd die Harry elke maand opnieuw heeft gespendeerd om weer een nieuwe editie van BridgeKontakt aan alle Vlaamse bridgers te kunnen versturen. Het zal moeilijk worden om voor hem een vervanger te vinden, bedankt daarvoor Harry.

In naam van alle Vlaamse bridgers wenst de VBL aan zijn vrouw Jenny en de ganse familie veel sterkte bij het plots heengaan van Harry: hij is er nu niet meer, maar onze herinneringen aan deze schitterende mens zijn blijvend.

Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief

Ben je lid van de VBL, en heb je nog geen digitale BRIDGEKONTAKT ontvangen? Dan hebben wij wellicht nog niet je mailadres. 
Na online inschrijving krijg je voortaan je digitale nieuwsbrief BRIDGEKONTAKT.
Ben je geen lid van de VBL, dan krijg je enkele keren onze nieuwsbrief ter kennismaking.
Vlaamse Bridge Liga VZW (VBL)
Spanning. Ontspanning. Plezier. Vrienden. Passie… Bridge.
Contact

Vlaams Bridgehuis
1ste verdieping
Schotensestw 432
2100 Deurne

03 369 25 27

Rekening
IBAN BE12 7370 5551 8092
BIC KREDBEBB

Ondernemingsnr.: 0417.758.412