vlaamse bridge liga
2/10/2019

Polen wint Bermuda Bowl

Op de Wereldkampioenschappen in Wuhan, China werd Polen gekroond tot Wereldkampioen in de Open Reeks. Zweden, Engeland en Rusland wonne de andere reeksen.

Wereldkampioenschappen 2019 in Wuhan, China


In september 2019 worden in Wuhan, China, de 44e Wereldkampioenschappen afgewerkt

Het gaat hier om de tweejaarlijkse kampioenschappen voor landenteams. De Open reeks is beter gekend als de Bermuda Bowl, naar het eiland waar deze kampioenschappen voor het eerst werden georganiseerd in 1950. Daarnaast zijn nog drie andere reeksen. De dames spelen voor de Venice Cup, de senioren voor de d'Orsi Trophy. Dit jaar komt daar voor het eerst een reeks bij voor Mixed Teams. In alle vier de kampioenschappen nemen 24 landenploegen deel, waarvan acht uit Europa.

Klik hier voor de website van de kampioenschappen.

Polen won de strijd om de Bermuda Bowl (het wereldkampioenschap voor Open Teams) door in de finale Nederland te verslaan.

In de Venice Cup (voor vrouwenteams) haalde Zweden het in de finale van China.

Bij de senioren, die strijdden om de D'Orsi Trophy, haalde Denemarken het in de finale van Engeland.

En bij de jongste categorie, de Mixed Teams werd gestreden om een nieuwe trofee: de Wuhan Cup. Die werd gewonnen door Rusland, dat in de finale USA1 achter zich liet.

Istanbul

Belgen stranden op een zucht van een medaille
board 22 van de kwartfinale in Istanbul

In één zaal bleven de Belgen in 2 schoppen steken, geen goed contract, maar het verdict kwam in de andere zaal. Daar zaten de Nederlanders Tim Verbeek en Danny Molenaar in 6 Ruiten. Dat contract is gedoemd om te mislukken, maar Steven (in noord) had 2 klaveren tussengeboden en niemand kan Sam Bahbout dus verwijten dat hij klaveren uitkwam.


Maar kijk nu: leider West kan op geen enkele manier de dummy bereiken vanwege zijn chicane klaveren. En dus kan hij ook de snit in schoppen niet nemen. Maar door de uitkomst is de dummy dus wel bereikt en kan niet alleen een hartenloser verdwijnen, maar ook de schoppensnit genomen worden.

De Belgen kwamen deze achterstand niet meer te boven.

Spijtig!
Vlaamse Bridge Liga VZW (VBL)
Spanning. Ontspanning. Plezier. Vrienden. Passie… Bridge.
Contact

Vlaams Bridgehuis
1 ste verdieping
Schotensesteenweg 432
2100 Deurne

03 369 25 27